Idag är det världsvattendagen. Årets tema är "svaret finns i naturen".

Idag är det världsvattendagen. I Sverige har vi vant oss vid att vatten alltid finns, och att vi alltid kan fp tag på vatten som är rent och drickbart. Men i många andra länder är det inte nödvändigtvis så: minst 800 miljoner människor måste färdas i minst 30 minuter för att hitta rent vatten.

Svenska SIWI har skrivit om årets tema: The Answer is in Nature. Hur kan vi sammarbeta med naturen för att ta hand om vattnet på jorden?

Och även i Sverige är inte rent vatten lika självklart som vi ibland tror: år 2010 drabbades det kommunala dricksvattnet i Östersund av parasiten Cryptosporidium. Ute i skog och mark kan man i Sverige ofta dricka vattnet direkt ur sjöar, men inte alltid. Därför bör du alltid rena ditt vatten för att undvika risken att bli magsjuk.